fbpx

NASCAR Euro Series debut for FEED Racing

On September 12-13 the 2020 NASCAR Whelen Euro Series season will finally kick off with a bang at the Autodromo di Vallelunga in Rome, Italy. The Italian track will host a NASCAR GP for the first time with four races – two of the EuroNASCAR PRO and two of the EuroNASCAR 2 championship – and an action-packed two-day program.

25 cars and 45 drivers figure in the Delphix / NSR American Festival of Rome entry list. Italy will be the most represented country with 15 drivers.

Among them a FEED Vict Racing team, with FEED Racing cofounders Jacques Villeneuve and Patrick Lemarié on the grid. They will drive the Chevrolet Camaro #5 & #6, plus the young Belgian driver Simon Pilate, semi-finalist of FEED Racing in 2019.

5 Villeneuve Jacques CAN Feed Vict Racing ITA Chevrolet Camaro
6 Lemarie Patrick FRA Feed Vict Racing ITA Chevrolet Camaro
6 Pilate Simon BEL Rookie Feed Vict Racing ITA Chevrolet Camaro

SCHEDULE

THURSDAY, SEPTEMBER 10

08:00 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes
10:00 – 16:00 All OPEN TEST DAY (360 min)

FRIDAY, SEPTEMBER 11

09:00 – 11:00 EN PRO OPEN TEST EuroNASCAR PRO (120 Min)
11:35 – 13:35 EN 2 OPEN TEST EuroNASCAR 2 (120 Min)
14:30 – 15:30 EN PRO OPEN TEST EuroNASCAR PRO (60 Min)
16:30 – 17:30 EN 2 OPEN TEST EuroNASCAR 2 (60 Min)

SATURDAY, SEPTEMBER 12

08:30 – 09:15 EN 2 EuroNASCAR 2 PRACTICE (45 min)
10:00 – 10:30 EN 2 EuroNASCAR 2 QUALIFYING (30 min)
12:10 EN 2 National anthems (USA followed by Italy)
12:19 EN 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshal
12:20 – 12:55 EN 2 EuroNASCAR 2 RACE 1 (15 LAPS – 61.50 KM) – Green Flag 1 Pace lap
17:04 EN 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshal
17:05 – 17:40 EN 2 EuroNASCAR 2 RACE 2 (15 LAPS – 61.50 KM) – Green Flag 1 Pace lap
17:40 – 17:55 EN 2 Podium Ceremony

SUNDAY, SEPTEMBER 13

08:30 – 09:15 EN PRO EuroNASCAR PRO PRACTICE (45 min)
09:50 – 10:20 EN PRO EuroNASCAR PRO QUALIFYING (30 min)
12:00 EN PRO National anthems (USA followed by Italy) (Drivers stay in their car)
12:04 EN PRO “Drivers Start your engines” by race Grand Marshal
11:55 – 12:35 EN PRO EuroNASCAR PRO RACE 1 (18 LAPS – 73.80 KM) – Green Flag 1 Pace lap
12:45 – 13:00 EN PRO Podium Ceremony
15:49 EN PRO “Drivers Start your engines” by race Grand Marshal
15:40 – 16:20 EN PRO EuroNASCAR PRO RACE 2 (18 LAPS – 73.80 KM) – Green Flag 1 Pace lap
16:30 – 16:45 EN PRO Podium Ceremony

 

WHERE TO WATCH

https://www.youtube.com/channel/UCBC6q0W_XvlektRSbjJ4mgg

PREVIEW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =

Scroll to top